Vandaag waren we te gast bij Hanzestrohm aan de Popovstraat in hun prachtige break out area. Erik Traas heette iedereen namens de stuurgroep van harte welkom en met name de nieuwe leden: Bij Schulten (Chanine Krisman), Bruist Catering (Jorn Jan Setz) en Young Men’s Shop (Remco Geerinck).
De voorzitter deelde goed nieuws: De ontbijten voor 2025 staan nu alle ingepland. Op de site staat een overzicht. NB: het ontbijt van oktober is i.v. m de herfstvakantie op 14/10 gepland.
Minder goed nieuws is dat er regelmatig sprake is van no-show en dat erover nagedacht wordt in dat geval een vergoeding te vragen die volledig ten goede van het Huis zal komen.
Daarna geeft Erik het woord aan Gijs Hemmink. Gijs heet allen welkom en vertelt dat ze bij Hanzestrohm bouwen aan een veilige leefomgeving. Dat doen ze al een tijdje. Gijs’ opa begon hiermee in 1951. Volgend jaar bestaan ze 75 jaar. Dat ze op lange termijn succesvol en een robuust familiebedrijf zijn komt o.a. door twee van hun kernwaarden: 1) innovatie en 2) betrokkenheid – omzien naar je omgeving, naar elkaar etc., net zoals naar het Ronald McDonald Huis. Gijs geeft vervolgens het woord aan Bert Reijmerink , commercieel manager van Fortona, de werkmaatschappij onder de paraplu van Hanzestrohm die oplossingen biedt op het gebied van energietransitie. Bert legt uit waarom we niet aan energietransitie ontkomen. Niets doen is geen optie. Om een leefbare planeet te behouden voor ons en onze (klein)kinderen moeten we in actie komen en slimme keuzes maken en dat is waarom Fortona ervoor kiest om betekenisvol te ondernemen in het hart van de energietransitie, ondernemen binnen de draagkracht van planeet en mens. Fortona drijft op veel kennis, o.a. over wetten en regelgeving, plus techniek. Daarnaast geven ze trainingen en workshops. Bert somt de voordelen van de Fortona zoutbatterij op en nodigt de belangstellenden uit om na de netwerkbijeenkomst in het Fortona techlab de duurzame zoutbatterijen te komen bezichtigen.
Na deze inleiding liet iedereen zich het ontbijt, verzorgd door Stern Partyservice, goed smaken en dat gold ook voor de door Stern aangeboden gevulde gevulde amuselepel.
Klik hier voor het fotoverslag.
Sarris Westerkamp sloot zoals gebruikelijk het ontbijt af met een woord van dank aan de gastheren die uiteraard allebei een Ronald McDonald-haas ontvingen. Sarris overhandigde de bel voor de organisatie van het volgende ontbijt op dinsdag 18 maart aan Erik Blankenvoorde van Smit de Vries. Erik gaf aan dat we die ochtend van harte welkom zijn, niet op hun bedrijf in Raalte maar bij de Zwolse Golf. Meer informatie daarover vind je twee weken voor de geplande datum in je mailbox.
Tot slot nog een berichtje van Lianne Booijink, manager Huis Zwolle: Op 5 maart is er nog een online voorlichtingsavond over het Home Sports Event. Ze kunnen nog een aantal teams gebruiken! Leuk om met je bedrijf aan mee te doen!
Zie: https://www.homesportevents.nl/meld-je-aanvoor-ontmoet-homesport-event
Tot ziens op dinsdag 18 maart op het ontbijt van Smit de Vries.
Met vriendelijke groet,
Namens de stuurgroep BBC voor Ronald McDonald Huis Zwolle
Joke Vrolijk