Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

15-12-2020

Mooie actie Arcus IT!

Huismanager Lianne Booijnk werd dinsdag 15 december voor de tweede keer die ochtend verrast door een cheque van maar liefst 7500 euro, dit keer uit handen van Rob Verbeek van Arcus IT met onderstaande onderbouwing:

2020 is een moeilijk jaar voor velen. Niet alleen het bedrijfsleven, maar ook de goede doelen sector, worden hierdoor hard getroffen. Ook het Ronald McDonald Kinderfonds, dat wij o.a. via onze Business Breakfast Club sponsoren, ziet een groot deel van de inkomsten uit evenementen en acties, wegvallen. Dat men desondanks in april besloot om de aangesloten ondernemers te ontzien, door de jaarlijkse facturering tot na de zomer te verschuiven, heeft mij wel aan het denken gezet. Niet alle ondernemers worden even hard getroffen, sommigen, zoals ook Arcus IT, helemaal niet of nauwelijks merkbaar.

 

Onder het motto “er hoeft niet altijd wat tegenover te staan”, hebben wij dan ook besloten om dit jaar een extra bedrag te schenken aan het Zwolse Ronald McDonald Huis. Wij geven ieder jaar een flink bedrag uit aan kerstgeschenken voor onze klanten en omdat we er nu toch niet aan toekomen om deze door het hele land heen persoonlijk te bezorgen, kunnen we dat budget net zo goed op een andere manier besteden. Door een bedrag te schenken in plaats van wijn, krijgen wij en onze klanten nog steeds een warm gevoel en dat is alles wat we nodig hebben.

 

Hopelijk inspireert ons gebaar andere ondernemers en donoren om ook de portemonnee te trekken en dit goede doel een extra hart onder de riem te steken. Het is een klein gebaar ten opzichte van het vele werk dat door de betrokken vrijwilligers wordt verzet en valt weg tegen het leed van de vele ouders die gebruik moeten maken van het Ronald McDonald Huis, omdat hún kind niet thuis kan komen om Kerst te vieren.

 

Namens het Arcus IT team wens ik iedereen een gezonde Kerst in kleine kring en hopelijk treffen we elkaar op enig moment in 2021 weer onder betere omstandigheden!

 

Rob Verbeek