Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

13-02-2020

Verslag 100e Ronald McDonald Business Breakfast - 11 februari 2020

Verslag 100e Ronald McDonald Business Breakfast – 11 februari 2020 

Baker Tilly pakte goed uit bij ons 100e Ronald McDonald Breakfast. De entree was al extra feestelijk aangekleed met een ballonnenboog in stijl en blijkbaar had iedereen er zin in, want de opkomst was geweldig. Jan Nabers memoreerde bij de opening nog even dat dit 100e ontbijt weliswaar een mijlpaal is, maar dat het echte jubileum de volgende maand gevierd wordt. Tenslotte zijn we tien jaar geleden ook in maart begonnen. Vervolgens vroeg Jan de nieuwe leden, t.w. Blue Luna BV/Wouter van Beek, Slump Catering & Events/David Apperloo, Van Vloten Advocatuur/Sophia van Vloten, VR-innovations/Tobias Gerrits zich even te introduceren.

Daarna was het woord aan Gido Frühling, partner bij Baker Tilly Zwolle: Baker Tilly werkt aan maatwerkoplossingen voor haar klanten, voor nu en de toekomst (Now for tomorrow).Wij hebben 13 kantoren in Nederland waar bijna 1.000 medewerkers met een gemiddelde leeftijd van nog net geen 36 jaar werken. Daarnaast heeft Baker Tilly vestigingen verdeeld over 145 landen waar in totaal bijna 35.000 medewerkers klaar staan voor onze klanten.

Onze focus ligt zeer nadrukkelijk op het MKB. Op kantoor Zwolle zijn ruim 90 medewerkers actief in de MKB accountancy, belastingadvies en financiële advisering. Wij ondersteunen onze klanten bij het voeren van de administratie, het opstellen van jaarrekeningen, jaarrekeningcontroles, belastingaangiften etc. Daarnaast hebben we landelijk werkende experts op het gebied van IT, Corporate Finance, BTW of Transfer Pricing; deze specialisten zijn wekelijks op ons kantoor in Zwolle aanwezig.

Onze IT Advisory experts helpen onze klanten bijvoorbeeld bij software selectietrajecten, het inrichten van management informatie en op het gebied van bescherming tegen hacking. Deze mensen voeren o.a. scans bij klanten om te zien hoe kwetsbaar ze zijn om gehackt te worden. We merken dat dit een zeer actueel probleem is, omdat we al meerdere klanten hebben gehad, van wie de data gehackt waren door middel van ransomware, waardoor ze niet meer bij hun gegevens konden.

Verder hebben wij specialisten die klanten bijstaan bij hun arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals harmonisering van arbeidsvoorwaarden of reorganisatietrajecten. Daarnaast hebben wij loonspecialisten die op dit moment klanten ondersteunen bij de implementatie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, maar ook bij vraagstukken op het gebied van de Werkkostenregeling

Tot slot zijn wij zeer actief op het gebied van Corporate Finance advisering, dit zijn veelal herfinancieringen, herstructureringen, maar ook het ondersteunen van klanten bij bedrijfsopvolging, zowel binnen de familie als binnen de onderneming.

Voorbeelden hiervan zijn klanten die medewerkers mee willen laten participeren in de onderneming en die ons ondersteuning vragen bij de waardering van de onderneming en de afstemming hiervan met de belastingdienst”, aldus Gido, die besloot met een bedankje aan iedereen voor hun komst naar Baker Tilly Zwolle, hun bijdrage aan de Ronald McDonald Breakfast club en daarmee de steun aan het Ronald McDonald Huis Zwolle.

Jan bedankte de medewerkers van Baker Tilly met de overhandiging van het boek “Boeren, burgers en buitenlui, hoort, hoort!” geschreven en gesponsord door Peter Vader. Omdat de stuurgroep zelf het maartontbijt organiseert, werd er dit keer geen bel (gesponsord door Lumen Hotel & Event) overhandigd. De uitnodiging voor dit ontbijt ontvangt u twee weken voor de geplande datum in uw mailbox. Het jubileumontbijt duurt een halfuurtje langer dan normaal, dus tot 09.30 uur. Noteer deze datum (17 maart) en tijd vast in uw agenda!

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Paul van der Wal Fotografie

 

Tot ziens op dinsdag 17 maart!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcD BBC, ook namens Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt