Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

18-12-2019

Verslag 98e Ronald McDonald Business Breakfast - 17 december

Vandaag waren we te gast bij Dusseldorp MINI die samen met CKV Advocaten het laatste ontbijt van dit jaar organiseerde. Jan Nabers opende de bijeenkomst op de hem gebruikelijke, enthousiaste wijze en verwelkomde Paul van der Wal Fotografie als nieuw lid. Paul is de opvolger van Henrieke van Assen als fotograaf van de ontbijten. Een taak waarvan Henrieke zich de laatste jaren met verve heeft gekweten. Door een nieuwe baan kan zij de ontbijtfotografie helaas niet meer combineren met haar werk . Als dank kreeg Henrieke een mooi boeket overhandigd: Henrieke bedankt voor al je mooie foto-impressies!

Daarna was het woord aan Peter Harms, de nieuwe vestigingsdirecteur BMW/MINI in Zwolle. Het bedrijf is net verhuisd van Ceintuurbaan nr. 34 naar nr. 48. Alleen de laatste puntjes moeten nog op de bekende i worden gezet voor begin volgend jaar de officiële opening plaatsvindt. Wij hadden dus een primeur! Peter vertelde in het kort de historie van Dusseldorp: sinds 1959 zijn zij officieel BMW-dealer en daarmee de oudste BMW-dealer van Nederland. In de afgelopen jaren is het bedrijf gegroeid naar 8 BMW-vestigingen en 5 MINI-vestigingen met als jongste aanwinst BMW/MINI Den Haag. Daarmee kwam het aantal medewerkers op 350 personen. Volgend jaar verwachten ze rond de 7500 BMW/MINI’s te verkopen, zowel nieuw als gebruikt. In 2020 komt er ook een MINI Electric op de markt, een nieuw 3-deurs MINI die volledig elektrisch is.

Thim Pierik van CKV advocaten nam het presenteerstokje van Peter over: Thim is sinds 2007 werkzaam als advocaat bij CKV Advocaten en vanaf 2017 mede-eigenaar. De grondleggers van dit kantoor zijn Ernest Claassen, Gerard Kornet en Henk Voors. Ernest Claassen en Henk Voors zijn nog steeds mede-eigenaar en als advocaat werkzaam. Gerard Kornet heeft een stapje terug gedaan, maar werkt nog steeds als advocaat binnen het kantoor.

Thim: “Om de naamsbekendheid te vergroten is in 2015 de naam Claassen Kornet en Voors Advocaten gewijzigd in CKV Advocaten, mede omdat het kantoor binnen de advocatuur en rechtspraak al zo werd genoemd. CKV Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor met op dit moment 7 advocaten en een ondersteunend team van 7 medewerkers. Onze wortels liggen in Zwolle en we zijn gevestigd aan de Emmastraat in Zwolle.CKV Advocaten richt zich voornamelijk op ondernemers uit de regio, maar we staan ook particulieren bij. Door de jaren heen heeft ons kantoor een regionale cliëntenkring opgebouwd.

Wij onderscheiden ons van traditionele advocatenkantoren door niet alleen op basis van uurtje factuurtje te werken. Bij CKV kunnen ondernemers een abonnement afsluiten met een vast aantal uren voor verschillend advieswerk. Zo heeft de ondernemer vooraf duidelijkheid en kan hij met al zijn vragen terecht, zonder daarvoor steeds een factuur te krijgen. Ook bieden wij vaste prijzen aan voor bepaalde werkzaamheden, zoals het opstellen of checken van algemene voorwaarden. CKV Advocaten staat bekend om de persoonlijke benadering, laagdrempeligheid, flexibiliteit en bereikbaarheid.

Een ander kenmerk dat ons onderscheidt is onze kennis en kunde die wij hoog kunnen houden met ons eigen Opleidingsinstituut De Blauwvinger Academie, opgezet door kantoorgenote Maartje Beker in 2015. Onze Blauwvinger Academie organiseert cursussen voor advocaten, accountants, deurwaarders en fiscalisten. In deze cursussen worden verschillende juridische onderwerpen behandeld die een ondernemer raken, zoals de cursus “de scheidende ondernemer”, “de zieke werknemer” , “algemene voorwaarden” of “valkuilen bij bedrijfsovernames”. Alle cursussen worden gehouden in het Dominicanenklooster in Zwolle en hebben een post academisch niveau.

Kortom: Ons kantoor heeft alle facetten van het recht voor de ondernemer in huis”, aldus Thim Pierik.

En toen was het tijd voor de EINDEJAARCHEQUE: Pim van der Wildt, stuurgroeplid, werd met de cheque in een MINI de ontbijtruimte binnengereden.  Eenmaal op het podium, samen met het Ronald McDonald Huis-team en de andere stuurgroepleden, werd een filmpje opgestart waarin de MINI opnieuw een belangrijke rol speelde: op het scherm ontrolde zich letterlijk en figuurlijk het eindejaarbedrag voor de ogen van de leden. Maar liefst 63.040 euro! Manager van Huis Zwolle, Lianne Booijink moest het bedrag op de cheque nog eens goed bekijken voor ze het echt kon geloven. In haar dankspeech gaf ze aan dat dit een fantastische uitkomst is van een evenzo fantastische samenwerking van stuurgroep en leden van deze club. Samen met haar team was ze enorm blij met deze structurele bijdrage voor Huis Zwolle.

En toen was het tijd voor het ontbijt. Dit keer prima verzorgd door de Bread Company Zwolle (Hortensiastraat, zwolle@thebreadcompany.nl, 06-52640702).

Klik hier voor de link naar de video waarin het eindbedrag wordt gepresenteerd.

Na de fotosessie bedankte Tanja de aanwezigen voor hun steun in het afgelopen jaar. Een extra woord van dank was er voor Hans Snippe: lid van het eerste uur en lange tijd sponsor van de attenties voor de organisatoren. Hans nam in verband met persoonlijke en zakelijke omstandigheden afscheid van de club met een toespraakje die hij beeindigde met de mooie spreuk van Mandela: “Je verliest nooit; je wint of je leert ervan!”

Met het vertrek van Hans zijn we nu op zoek naar een nieuwe sponsor voor de attenties voor de organisatoren. Meld je aan bij jmvrolijk@kpnmail.nl

Hans overhandigde zijn laatste cadeautjes aan de organisatoren van vandaag:  Lisette Plantema en Peter Harms/Jelle van Buuren. De bel (gesponsord door Lumen Hotel & Event) voor het januari-ontbijt ging naar Berthran Selles van Selles | Uw klik met IT die samen met Bert van Dijk van Bévedé de organisatie voor zijn rekening neemt.

 

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie.

Tot slot: Het februari-ontbijt vindt, i.v.m. de voorjaarsvakantie, een week eerder plaats, t.w. op 11 februari 2020!

 

Fijne feestdagen en tot ziens in het nieuwe jaar op dinsdag 21 januari 2020! 

 

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt

 

PS: Wijzigingen in uw gegevens op www.businessbreakfastclubzwolle.nl/leden graag z.s.m doorgeven aan jmvrolijk@kpnmail.nl zodat we met een schone lei het nieuwe jaar kunnen beginnen!