Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

23-11-2019

Verslag 97e Ronald McDonald Business Breakfast - 19 november 2019

Voor de twee keer in ons bestaan als RMcDonald Business Breakfastclub was Sligro Zwolle de organisator van ons Business Breakfast. Het enorme aantal van 132 aanmeldingen had ongetwijfeld te maken met de goede herinneringen aan het vorige ontbijt met de langste ontbijttafel in onze Breakfastclubgeschiedenis.

Tanja opende het ontbijt en gaf aan enorm blij te zijn dat de meeste leden de factuur voor 2019 hebben betaald. Aan degenen die dat nog niet gedaan hebben het verzoek dit z.s.m.voor elkaar te maken, zodat er in december weer een mooi bedrag verschijnt op de eindejaarcheque. Verder verwelkomde zij Susanne Plass, Interim management maatschappelijke organisaties, als nieuw lid.

Een minder leuke mededeling is het feit dat Henrieke van Assen helaas haar werkzaamheden niet meer kan combineren met de fotografie van onze ontbijten. We zijn dus op zoek naar een nieuwe fotograaf! In december zal Henrieke voor de laatste keer als fotograaf aanwezig zijn: aanmelden kan bij Joke Vrolijk, jmvrolijk@kpnmail.nl

Michel Spijkerman, Vestigingsdirecteur van Sligro Zwolle, was blij verrast met dit enorme aantal aanmeldingen, zo gaf hij aan in zijn openingsspeech: “Blijkbaar komt men hier graag, maar dat willen we altijd even zeker weten; de vraag is dan ook: mag ik vingers zien wie hier allemaal een Sligropas hebben?”. Degenen voor wie dat niet het geval was, konden voor aanvraag van een pas, hun visitekaartje in de pot doen bij het verlaten van de vestiging. Mar aan de opgestoken vingers te zien, waren de meeste aanwezigen wel bekend met de Sligro. Michel gaf een korte feitenopsomming over de vestiging Zwolle:

  • Sligro Zwolle gaat alweer het 7e jaar in op deze locatie
  • 10.000 m2 vloeroppervlakte
  • Kassaomzet van 14,5 miljoen per jaar
  • Bijna 24 uur per dag werk: na 17:00 uur verwerken ze alle orders van N-NL
  • 68 man personeel in dienst
  • 40.000 artikelen in assortiment
  • 5 vrachtwagens per dag, 35 vrachtwagens per week, 1820 per jaar
  • Elke auto bevat gemiddeld 25 pallets = 45.500 pallets per jaar over de vloer

“Het verwerken van al deze pallets, zo meldde Michel, lijkt de grootste uitdaging; maar gelukkig zijn alle medewerkers van Sligro Zwolle deskundig op hun eigen afdeling. Er staat een zeer gemotiveerd team iedere dag klaar om alles in goede banen te leiden. Ik mag hier dan nu staan en al het moois over deze vestiging vertellen; zonder hulp van alle medewerkers was dit niet mogelijk”.

Maar we doen meer, zo vervolgde Michel: Samenwerken! Dat is het motto in onze vestiging, maar ook t.a.v.onze klanten. We zoeken altijd de samenwerking met de ondernemer op om hen de juiste ondersteuning te bieden. Een mooi voorbeeld is de Zwolse IJsbaan die vanaf 9 december tot zeker 5 januari weer op het Rode Torenplein staat. Cateraar Slump uit Bant is al jaren een vaste klant van Sligro en toen David Apperlo dit jaar mij wederom benaderde voor een samenwerking voor de ijsbaan hoefde ik ook niet lang na te denken. Vorig jaar is goed geëvalueerd en dit jaar wordt nog grootser uitgepakt. De ijsbaan is in de maand december de plek voor bedrijfsborrels of feesten en daarom is David vanochtend aanwezig mochten er vragen zijn.

Het is bijna Kerst en dat thema vind u inmiddels door onze gehele vestiging terug. We zijn volop bezig met de verkoop van onze pakketten die in de eerste straat staan uitgestald. Het meeste werk zit er al op; de showroom is inmiddels dicht. Anita Mijnheer, verantwoordelijk voor de showroom en bijbehorende afdeling heeft voor de regio Zwolle al ruim 10.000 pakketten verkocht (landelijk 900.000). Heeft u nog geen pakketten? Wacht vooral niet te lang, het gaat snel. Gelukkig krijgt u straks allemaal een kortingsvoucher mee in de goodybag.

Michel had aan het eind van zijn toespraak nog een mooie mededeling: “Toen ik samen met het team, enkele weken geleden, alles zat door te spreken voor dit ontbijt werd 1 ding wel duidelijk: zeker meer dan 100 mensen genieten bij ons van een prettig ontbijt en gaan daarna terug naar hun eigen bedrijf of kantoor om vervolgens 5 weken later, hopelijk geïnspireerd door ons, aan een Kerstontbijt te beginnen met familie en dierbaren.

Alle kinderen en ouders die met kerst in het Ronald McDonald Huis verblijven hebben dat niet. Geen kerstontbijt, misschien zelfs niet eens samen met elkaar.

Al snel was de conclusie getrokken dat dit niet kan; en daarom wil ik graag namens Sligro Zwolle aan Huismanager Lianne Booijink dit kerstpakket aanbieden. Dat staat symbool voor een geweldige, over-the-top kerstbrunche op 1e en 2e Kerstdag voor alle vrijwilligers, ouders en kinderen die op dat moment in het huis verblijven!”

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Henrieke van Assen Fotografie

Annet sloot het ontbijt af met een woord van dank aan Michel Spijkerman en zijn team die als dank een mooi boek kreeg (gesponsord door Brasserie GuuZs & LoeZs).. De decemberorganisatoren Jelle van Buuren van Dusseldorp Zwolle en Lisette Plantema van CKV Advocaten namen de bel (gesponsord door Lumen Hotel-Event) in ontvangst.

Tot ziens op dinsdag 17 december!

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RMcDonald Business Breakfastclub, ook namens de andere stuurgroepleden Tanja Geurtse, Annet van Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt