Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

16-10-2024

Verslag 135e Business Breakfast - Pouw Zwolle

Verslag 135e Business Breakfast bij Pouw Zwolle

dinsdag 15 oktober 2024

Voor velen een koude start deze ochtend: sommige autoruiten moesten al ijsvrij (!) worden gemaakt, maar dat bleek geen belemmering voor onze leden om in grote getale aanwezig te zijn voor het ontbijt bij Pouw Zwolle. Gelegen op een groot terrein waardoor het voor sommigen even zoeken naar de juiste ingang was.

Vandaag was het de eerste keer dat het ontbijt geopend werd door Erik Traas die de rol van Jan Nabers over heeft genomen. Erik stelde zich even voor: werkzaam bij BeljonWesterterp als Manager Innovatie, is hij in die hoedanigheid al 15 jaar lid van onze mooie Breakfastclub. Erik is blij nu in deze stuurgroep zijn steentje bij te kunnen dragen, een stuurgroep die er met haar leden elk jaar weer voor zorgt dat er een mooi bedrag op de eindejaarscheque voor het Huis in Zwolle komt te staan.

Vandaag twee nieuwe leden in het gezelschap: Ron Nap van Boardtrust en Martijn Visser van Funnel Optimizers, welkom bij de club. Tot slot memoreerde Erik dat we richting 2025 gaan. Twee ontbijten voor dat jaar zijn ingevuld (februari en maart), nieuwe organisatoren voor de overige maanden kunnen zich melden bij Joke Vrolijk (jmvrolijk@kpnmail.nl). Vervolgens nodigde Erik Lianne Booijink uit op het podium, omdat zij graag even de aandacht van de leden wilde vestigen op het feit dat het vandaag precies 50 jaar geleden is, dat het eerste Ronald McDonald Huis in de Verenigde Staten werd geopend en dat het volgend jaar 40 jaar geleden is dat het eerste Huis in Nederland haar deuren opende. 

Zo’n heuglijk feit verdient een cadeau dachten ze bij Pouw en dus toverde Wim Reinders van Pouws Partner XLLease samen met Jeroen Imming, Erwin van Maanen en Rogier Oplaat drie prachtige loopauto’s tevoorschijn voor de kinderen die in het Huis verblijven. Lianne was er enorm mee verguld en was er het liefst direct mee weggetuft. Op deze manier wilde Wim nog eens de betrokkenheid van Pouw Automotive en partner XLLease als trotste partner van het Huis tot uitdrukking brengen.

15 okt Pouw groep autos

Vervolgens vertelde Wim, Accountmanager XLLease, uitgebreid over de ins en outs van Pouw Automotive en XLLease. Pouw is de officiële dealer van Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, CUPRA en Volkswagen Bedrijfswagens en mobiliteitspartner van de regio. XLLease is dé regionale leasemaatschappij, gericht op de zakelijke markt, opereert in het Oosten van Nederland waar Pouw ook actief is, maar is daarnaast ook landelijk actief. Pouw kent maar liefst acht dealervestigingen en heeft twee schadeherstelbedrijven, Pouw Emil Frey, in Zwolle en Apeldoorn.

Het bedrijf heeft 582 medewerkers en denkt in 2024 6100 nieuwe en 4000 gebruikte auto’s te verkopen. Er vinden vanuit de verschillende werkplaatsen 89.000 doorgangen plaats wat neerkomt op 370 per dag. In  Zwolle werken Jeroen Imming en Edwin van Maanen voor Pouw Automotive en Rogier Oplaat en Wim voor XLLease.

Wim sloot af met een mooie quote:

“De zakenman die beslist en zich wel eens vergist.

  brengt meer geld in de kist, dan de perfectionist die de aansluiting mist”.

Daarna kregen de ontbijtgasten nog een primeur met de onthulling van de nieuwste CUPRA. Een auto om direct mee weg te rijden, maar dat bleek niet de bedoeling.

En toen moesten de -ondertussen hongerige- magen worden gevuld, waarvoor een heerlijk ontbijtbuffet klaarstond.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Studio99M

Om 9 uur sloot Sarris Westerkamp het ontbijt af. Wim kreeg als dank voor deze mooie ochtend de bekende  Ronald McDonald Knuffel.  Vervolgens nodigde Sarris David Kuperus uit om naar voren te komen om de plek van ons volgende ontbijt te onthullen. Dat zal plaatsvinden bij fit20 op de Oosterenk. David gaf aan dat  fit20 dan 15 jaar bestaat, net zolang als het bedrijf lid is van onze club. Zij organiseren dit ontbijt al voor de derde keer. Hij gaf aan ernaar uit te kijken iedereen op dinsdag 19 november te verwelkomen! De uitnodiging hiervoor vinden jullie twee weken voor de geplande datum in je mailbox.

Met vriendelijke groet, Joke Vrolijk, stuurgroep BBC voor Ronald McDonald Huis Zwolle, ook namens Erik, Muriël, Pim en Sarris

15 okt Pouw Wim Reinders