Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

19-09-2024

Verslag 134e ontbijt - Lumen Hotel & Events en PEC Zwolle

Verslag 134e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle

PEC ZWOLLE en LUMEN HOTEL & EVENTS

dinsdag 17 september 2024

Een bijzonder ontbijt vandaag, zo memoreerde Joke Vrolijk bij de opening van het ontbijt. Niet in de laatste plaats door de organisatie door PEC & Lumen Hotel & Events, maar ook om een aantal andere redenen.

Zo is het altijd fijn om na het zomerreces iedereen weer gezond en wel (en in grote getale) te kunnen verwelkomen, is het Prinsjesdag vandaag en -misschien een wat verdrietiger reden- nemen we afscheid van Jan Nabers als stuurgroeplid.

Jan is vanaf de start van de Business Breakfastclub in 2009 een spin in het web geweest binnen de stuurgroep. Niemand kon de ontbijten gloedvoller en enthousiaster openen dan hij en als je het over een netwerker hebt, dan is hij DE netwerker pur sang. Hij verdient dan ook niet alleen alle lof, zo kaartte Joke aan, maar ook het erelidmaatschap van de club. Jan toonde zich blij verrast en kreeg behalve de erelid-oorkonde ook een prachtige bos bloemen. Joke gaf aan, dat we hem, na zijn reis van een halfjaar, daarna graag weer als erelid tijdens de ontbijten hopen te begroeten.

Jan introduceerde vervolgens zijn opvolger binnen de stuurgroep. Erik Traas (Beljon Westerterp Zwolle) zal zijn plaats innemen.

17 sept stuurgroep oud en jong1

Daarna was het woord aan Floor van Kampen-Schoonbeek en Laura van den Haterd van resp. PEC en Lumen Hotel & Events. PEC heeft het grootste netwerk van de Regio Zwolle die 22 gemeenten omvat. PEC is ook meer dan voetbal en laat zich zowel op sociaal economisch als op maatschappelijk gebied goed gelden. Voetbal, zo gaf Floor aan, is een kapstok om ondernemers en bedrijven met elkaar te verbinden en te verenigen.

Laura van den Haterd zette Lumen Hotel & Events vervolgens in het spotlicht. Met 28 (!) multifunctionele zalen, een viersterrenhotel én een toprestaurant onder één dak, biedt Lumen volop mogelijkheden voor overnachten, dineren en voor bijeenkomsten van 2 tot 2.000 personen.

PEC en Lumen werken nauw samen bij de organisatie van wedstrijddagen, op het gebied van horeca, vergaderingen, het gebruik van ruimtes door sponsoren, maar ook bij het koppelen van relaties en gezamenlijke maatschappelijke initiatieven, zoals bijvoorbeeld t.b.v. het Ronald McDonald Huis.

Aan het eind van hun presentatie hadden Floor en Laura nog een verrassing. Bij de tafels hingen ballonnen die aan het eind van het ontbijt doorgeprikt mochten worden, met voor één van de gasten als prijs toegangskaarten voor een voetbalwedstrijd van PEC en een diner voor twee. Ingrid Grefelmans was de gelukkige winnares van deze mooie prijs.

17 sept Floor en Laura

Sarris sloot het ontbijt af met een woord van dank aan Floor en Laura en de overhandiging van de bekende McDonalds haasjes. Sarris overhandigde de bel voor het volgende ontbijt aan Wim Reinders van Pouw Automotive. Die gaf aan ernaar uit te zien ons op dinsdag 15 oktober in hun nieuwe pand te ontvangen.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Studio99m

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, stuurgroep BBC voor Ronald McDonald Huis Zwolle, ook namens Jan (voor de laatste keer), Muriël, Sarris en Pim