Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

13-02-2024

Verslag 129e Business Breakfast bij Brouwers Accountants & Adviseurs en DiVitaal

Verslag 129e Business Breakfast voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Brouwers Accountants & Adviseurs en DiVitaal

Extra vroeg opstaan voor een Business Breakfast is altijd lastig; net zo lastig bleek vanochtend voor sommigen het vinden van de Holtenbroekerdijk 100, maar als je dan terechtkomt op die mooie locatie van de Zwolse Roei- en Zeilvereniging (met als bonus een geweldige zonsopkomst) dan begint je dag toch perfect.

Na het welkom door Jan Nabers namens de stuurgroep, was het woord aan Laura Oosterbroek, voorzitter van de Zwolse Roei- en Zeilvereniging. Zij deelde trots het rijke verleden van de club die al in 1887 werd opgericht, ruim 101 jaar voor haar eigen geboorte.

Met meer dan 700 leden is de vereniging de oudste, nog steeds actieve sportvereniging in Zwolle. Op dit moment verwelkomen ze een grote bruisende groep enthousiaste leden in de leeftijd van 30-40 jaar die na hun studie naar Zwolle komen om te werken en te sporten. Het succes en de groei van de vereniging zijn mede te danken aan het gunstige ondernemersklimaat in de Regio Zwolle.

In de sociëteit prijkt een bijzondere boot die in 1988, het geboortejaar van Laura, een cruciale gouden rol speelde op de Olympische Spelen voor niemand minder dan Nico Rienks. Opmerkelijk genoeg streven zijn beide zonen, Rik en Ralf, ernaar om dit jaar in Parijs ook te schitteren en een gooi te doen naar het felbegeerde edelmetaal.

Na Laura is het woord aan Nico Rienks, die de aanwezigen meeneemt in de fascinerende wereld van de boten in de sociëteit en op de vereniging. Hij slaat een boeiende brug naar zijn eigen werk en de vruchtbare samenwerking vanuit DiVitaal met Brouwers, aangevuld door Francois van Langevelde (HR-directeur Brouwers & Adviseurs). Francois en Nico werken samen vanuit BrouwersDiVitaal. Dat doen zij via hun DiVitaalPatform (www.divitaal.nl) met de missie “nooit meer een medewerker bij onze relaties laten uitvallen met een reden die in samenwerking met de werkgever voorkomen had kunnen worden”.

Dit interactief platform ondersteunt werkgever en werknemer(s) bij het evenwicht in (werk)belasting versus belastbaarheid. Want als elke werkgever of leidinggevende zich iets vaker zelf de vraag stelt, of iemand in zijn of haar team wellicht een duwtje in de rug nodig heeft en daar (pro) actief op handelt kan er veel uitval worden voorkomen. Het platform kan daar via de inzet van “tegels”(aanbieders) bij helpen. Via een korte vragenlijst komt het systeem met een advies voor een in te zetten activiteit c.q. interventie. In samenspraak met een van de procesregisseurs worden de activiteiten ingeregeld. Dit is natuurlijk niet statisch en kan per jaar, halfjaar of kwartaal worden aangepast. En mocht het wenselijk zijn om maatwerk voor een individuele werknemer op te tuigen, dan is dit ook mogelijk. Hiermee zijn al vele successen bereikt. En wat goed is om hierbij te vermelden is het feit dat elke werkgever ook eigen activiteiten kan toevoegen, denk hierbij aan eigen teamsessies.

Deze samenwerking heeft zijn weg al naar meerdere organisatie in Regio Zwolle gevonden. Zeker in deze tijden wordt het platform met al haar activiteiten (van een boksclinic tot en met mantelzorg makelaar en van wachtlijst bemiddeling tot en met coaching) als een extra arbeidsvoorwaarden ingezet. De medewerker van nu kiest vaker voor een werkgever die ook oog heeft voor het welbevinden van haar medewerkers.

Nieuwsgierig? Nico en/of Francois laten de werking van het platform graag zien.

Daarna stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

Pim sloot het ontbijt af met een dankwoord, uiteraard vergezeld door het bekende knuffelkonijn, aan Laura, Francois en Nico.

Yvette Siebelder van de Nieuwe Buitensociëteit kreeg de bel voor het volgende ontbijt in handen. Daar zijn we welkom op dinsdag 19 maart.

Benieuwd naar de foto's? Klik hier (met dank aan Edo Koch van Studio99m)

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk

Stuurgroep BBC Zwolle,

ook namens de andere stuurgroepleden Jan, Muriël, Pim en Sarris