Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-06-2022

Verslag 113e Business Breakfast Ronald McDonald Huis Zwolle =- Novaware en Co

113e Ronald McDonald Business Breakfast

21 JUNI 2022 

Het was even zoeken vanochtend op het Grote Voort-terrein, maar de zonnebloemen wenkten al en zo stonden er om 8 uur toch zo’n 60 ondernemers in het industriële pand van Co.

De stuurgroep was zeer verguld met het feit dat Lumen Hotel & Events opnieuw voor 2 jaar de bel -waarmee we altijd de opening en sluiting van het ontbijt inluiden- wilden sponsoren. Wel slordig dat die bel dan net bij de start van dit nieuwe sponsortraject is vergeten ? Jan gaf aan, dat de bel bij sluiting in ieder geval niet gemist zal worden, omdat er toch geen nieuwe organisator is om de bel aan te overhandigen. Bij het septemberontbijt vieren we nl. het koperen jubileum van onze club en de organisatie daarvan neemt de stuurgroep zelf voor haar rekening.

Jan verwelkomde vervolgens Paulien van der Horst van Koggel Reclame als nieuw lid; zij werd vanochtend echter vervangen door Gino Vermeer, directeur van Koggel.

Martijn Maris van Novaware en Annemarie van der Zwan van Co heetten ons daarna van harte welkom op dit laatste ontbijt voor het zomerreces, op de langste dag van het jaar.

Annemarie van der Zwan nam ons mee in de wereld van Co. Co geeft makers de ruimte. Fysieke ruimte: een kantoor, een atelier, een werkplaats. Zij exploiteren drie creatieve hubs in Zwolle waar talenten, culturele en creatieve ondernemers zich vestigen. Waar het bruist in de gangen, verbinding ontstaat en de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten centraal staat.

Kunstenaar, designer of business innovator: iedere maker een eigen plek. Maar met zijn allen onder één dak. Co. Ruimte om ‘t te maken.

Martijn Maris legde uit waar Novaware onder andere voor staat:

Novaware is een digitaal bureau in Zwolle, bestaat 16 jaar en maakt de meest mooie, spraakmakende, resultaatgerichte websites en applicaties.

Klanten zijn o.a.: Ballast Nedam, de Nederlandsche Bank en de ontwikkeling van de website van de Provincie Overijssel. Maar Martijn gaf ook aan dat hem de digitalisering altijd heeft geboeid en dat hij dit thuis ook doorvoert met zijn ‘HOMIE’.

Deze ‘HOMIE’ reguleert alle digitale mogelijkheden in en rondom zijn huis. Belichting, energiemeter, verwarming regulieren op afstand, etc….. soms tot irritatie van zijn vrouw en kinderen. Martijn wordt er blij van om in zijn vrije tijd en werkbare leven met onmogelijke mogelijkheden van digitalisering bezig te zijn.

Vraag van Martijn aan de leden : Denk in de zomer out-of-the-box en schrijf dit op als wens. Zijn slotwoord: een goeie zomer namens Novaware!

Vervolgens maakte Paul van der Wal een groepsfoto terwijl de leden de strandballen in de lucht worpen: de Zwolse ondernemers blijken de ballen goed in de lucht te kunnen houden. Daarna stond er voor iedereen een ontbijttasje klaar waar men, al netwerkend, van kon genieten met natuurlijk weer heerlijke koffie en thee van Jan Eijbergen, gesponsord door de Campenaer. Het geld dat daar door de organisatoren mee werd bespaard, werd nu overhandigd aan Huismanager Lianne Booijink.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Paul van der Wal Fotografie

Om stipt 9 uur overhandigde Tanja de inmiddels bekende Huisknuffels aan de organisatoren waarna ze iedereen een geweldige zomer wenste.

Tot ziens op 20 september.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, Stuurgroep RmcDonald BBC, ook namens de andere stuurgroepleden Annet, Jan, Pim en Tanja.