Nieuws

Een overzicht van het Ronald McDonald nieuws

21-06-2021

Ontbijtwandeling Zwolse Binnenstad - 15 juni 2021

VERSLAG ONTBIJTWANDELING – 15 JUNI 2021

Voor de derde keer op rij organiseerde de Ronald McDonald Business Breakfastclub een ontbijtwandeling, als alternatief voor het ontbijt zoals we dat buiten coronatijd gewend zijn. Ook dit keer was het volop genieten: nu van een door Peter Vader uitgezette wandeling door de Zwolse binnenstad. Na de start bij de Stadskamer was de eerste stop onder de Sassenpoort, waar Diana Smilde* vertelde over Snoet de Muis en hoe PEC aan zijn naam komt ?

Jan Nabers nam de wandelaars mee in zijn verhaal over het Huis met de Hoofden, het Langhuis en het Arme Fraterhuis. Via het kleinste huisje van Zwolle, ging de tocht vervolgens naar het Academiehuis, waar Coby Zandbergen haar verhaal deed over de renovatie van de Grote Kerk en de schuttingbeschildering “de Draak”. Daar kregen de deelnemers ook een heerlijk drankje.

De laatste stop was bij de Fundatie. Lianne Booijink en Esther Korpershoek van het Ronald McDonald Huis deelden daar fruit uit en zorgden voor een extra jolig tintje bij het maken van de daar -per groep- gemaakte selfies. Uit de naar info@businessbreakfastclubzwolle.nl gestuurde selfies wordt 1 foto als winnaar gekozen.

Klik hier voor het fotoverslag, met dank aan Paul van der Wal Fotografie

Tot slot een woord van dank aan de sponsoren van deze ochtend:
Peter Vader Trainingen/Peter Vader, het Academiehuis/Coby Zandbergen, Snoet/Diane Smilde, De Stadsbakker/Arend Kisteman, Campenaer Koffie/Jan Eijbergen, McDonald's Heerde, Kampen & Zwolle/Sjoerd-Jan Veenstra, Gebr. Ruitenberg en de Stadkamer/Geert Vierhuis.

15 juni peter vader en jan eijbergen

En nu even twee maanden geen bijeenkomsten. Daarna hopen we in september weer “ouderwets” bij elkaar te kunnen komen. Al kregen we van veel leden te horen dat we de wandelingen er af en toe maar in moeten houden!

Geniet van de zomer! Tot ziens op 21september.

Met vriendelijke groet,

Joke Vrolijk, stuurgroep RMcDonald BBC, ook namens Tanja Geurtse, Annet v Limburg, Jan Nabers en Pim van der Wildt

*de boekjes van Diana Smilde zijn tegen de gereduceerde prijs van 17.50 euro verkrijgbaar bij uitgeverij.daan@gmail.com o.v.v. stadswandeling RMcDonald BBC. Van elk verkocht boekje gaat 1 euro naar het RMcDonald Huis! Er zijn drie boekjes:

-Snoet de Muis van het Zwolse balletjeshuis

-Snoet de Muis beklimt de Peperbus

-Snoet de Muis gaat naar PEC Zwolle

15 juni Diana Smilde Joke